Oproep Wooninitiatieven

In onze rubriek actueel/oproepen vindt u de ouderinitiatieven die op dit moment een open plek hebben.
Het kan zijn dat uw zoon/dochter niet direct maar op termijn wil gaan wonen in een ouderinitiatief.
Hij/zij kan zich in dat geval melden voor plaatsing op de wachtlijst van het desbetreffende ouderinitiatief. Ieder ouderinitiatief bepaalt zelf de toelating en de voorwaarden. Deze staan meestal op hun website.

_____________________________________________________________________________

logo content wonenContent Wonen is een ouderinitiatief in Eersel met als doelgroep een licht tot matige verstandelijke beperking. De leeftijd is vanaf 18 jaar tot ongeveer 40 jaar. De bewoners hebben werk of dagbesteding. Ze zijn afhankelijk van begeleiding. Content Wonen biedt zorg op maat en stimuleert het groepsgebeuren. De ouders/betrokkenen kunnen zich vinden in onze visie en zijn nauw betrokken bij het ouderinitiatief. Momenteel is er een appartement leeg. Wil je meer informatie neem dan een kijkje op onze website www.contentwonen.nl of stuur een mailtje naar db@contentwonen.nl
_____________________________________________________________________________

Logo Ave

De Stichting Ave is een ouderinitiatief in Hilvarenbeek met als doel te voorzien in een kleinschalige woongroep, beschermd wonen, voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking en een autismespectrum stoornis.

Het bijzondere van de stichting is dat deze vorm van wonen met zorg is gebaseerd op een antroposofische benadering (sociaal therapie) en zich daardoor onderscheidt van andere wooninitiatieven.

Op dit moment is er in de groep nog plaats voor enkele bewoners.

Zie voor meer informatie onze website: www.stichting-ave.nl
________________________________________________________________________________

Wooninitiatief  Waalre (WiW) is een ouderinitiatief voor volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Omdat een van onze bewoners per 1 juli 2019 vertrekt zoeken wij een nieuwe bewoner.
WiWlocatie
Enkele van de criteria om toegelaten te worden zijn:
1. een passende indicatie:  ZZP 3 VG (Wlz) of beschermd wonen (Wmo), waarbij er een reële verwachting is dat hij/zij in 2021 zal uitstromen naar de Wlz;
2. de ouders willen zich actief  inzetten voor het ouderinitiatief en onderschrijven onze visie.
Voor overige criteria, onze plaatsingsprocedure en onze visie zie wooninitiatiefwaalre.dse.nl/wordpress
U kunt ook contact opnemen met Jolanda van Bommel (040 2122561) of via stichtingwiw@gmail.com
___________________________________________________________________________________

Logo Benjamin

Wooninitiatief Benjamin wordt in 2019 met 11 woonplekken in Diessen gerealiseerd.
Het beoogde kenmerken van de bewoners zijn van 18 tot 25/30 jaar, verticale groep, ook LG.
De financieringsvorm is PGB of WLZ minimaal ZZP 5.

De huidige groep van geinteresseerden is zeer divers, van EMB tot LG; we zijn nog bezig om de groep samen te stellen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Zie voor meer informatie onze website: www.benjamindiessen.nl

Hebt u belangstelling dan kunt u contact opnemen met Erica van Dal, email:  info@herculesdiessen.nl , telefoon: 06-11090136
____________________________________________________________________________________

Logo Wonen in HapertWij zijn op zoek naar een nieuwe mede bewoner.

Klik ook op het logo voor onze website.

 

Hierbij de poster en toelichting.

 

____________________________________________________________________________________

 

Momenteel zijn wij druk bezig met het voorbereidingen voor ons wooninitiatief. Deze zou eerst een zelfstandige stichting worden maar we gaan nu samen als 1 stichting verder. Nieuwsgierig? We komen snel met meer nieuws. Wij zoeken een jongvolwassene met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking om samen met drie jongedames in een kleinschalig wooninitiatief te willen wonen. Huiselijkheid in een veilige omgeving staat voorop. Er zal 24 uurs zorg worden geboden. stichtingdepeelbloem.nl

 

____________________________________________________________________________________

W.i.G. staat voor Wonen in Goirle maar heeft ook een symbolische betekenis, een wig is een middel om ergens tussen te komen, ruimte te creëren of om goed te verankeren. In feite willen we van de maatschappij de ruimte en medewerking om ons doel te realiseren, door een goed verankerde plaats in de samenleving. In het logo is dan ook de driehoekige vorm van een wig te herkennen, het logo symboliseert zo ook de wijze waarop de ouders hun kinderen proberen te integreren in de samenleving. Er is nog plek voor een bewoner met een WLZ indicatie. (klik op logo voor meer informatie)

____________________________________________________________________________________

Aspirant-bewoners gevraagd 

JOVO Veldhoven is een ouderinitiatief voor 15 (jong) volwassenen (M/V) met een Autisme Spectrum Stoornis en een normale begaafdheid.

Iedere bewoner beschikt over een volwaardig appartement, waarvoor ieder zelf de huur betaalt uit eigen inkomen en/of Wajong. Huurtoeslag behoort tot de mogelijkheden.

Het appartementencomplex beschikt tevens over gemeenschappelijke voorzieningen zoals huiskamer, keuken, hal en terras.  In deze ruimte kan er eventueel gekookt en/of gegeten worden en vinden er gezamenlijke activiteiten plaats.

Met de totale PGB’s  wordt 24-uurs begeleiding ingekocht en krijgt ieder de zorg die hij/zij nodig heeft. Men dient te beschikken over een indicatie beschermd wonen, minimaal ZZP GGZ 3C.

Interesse om in de nabije toekomst binnen JOVO te komen wonen?  Meldt je dan aan voor de wachtlijst via info@jovoveldhoven.nl  of kijk voor meer info op de website: www.jovoveldhoven.nl.

____________________________________________________________________________________