Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema avond RPSW – Uitdagingen voor Ouderinitiatieven in de jaren ‘20

20 februari, 2020 / 20:00 - 22:00

Toen wij ons ouderinitiatief daadwerkelijk startten in 2010 (na jaren voorbereiding) lag de wereld voor ons open. Kandidaat bewoners hadden een Wajong uitkering en een indicatie vanuit de AWBZ. De spelregels waren eenvoudig. Toen de AWBZ in 2015 ophield te bestaan, veranderde het speelveld. Bewoners gingen deels over naar de Wlz en deels naar de gemeente. Onze veronderstelling dat al onze bewoners met autisme in 2021 ook naar de Wlz kunnen overgaan, staat op losse schroeven.
Ook kwamen er sluipenderwijs steeds meer wettelijke regels. Wij hebben ons aangesloten bij een klachten- en geschillencommissie, hebben een vertrouwenspersoon maar moeten nu vanuit nieuwe wetgeving nog meer andere vertrouwenspersonen vinden. Van vrijwillige bestuursleden wordt een grote kennis verwacht van de wet- en regelgeving en dat schrikt ouders/andere familieleden af om bestuurslid te worden. Onze “bedoeling” dreigt onder te sneeuwen.
[divider_line]
Tijdens deze thema bijeenkomst willen wij bespreken hoe ouderinitiatieven kunnen inspelen op deze en andere uitdagingen (bijv. Wajong niet meer vanzelfsprekend, lagere inkomsten en hogere uitgaven, personeelstekorten, meer begeleiding nodig bij veroudering bewoners).
[divider_line]
Locatie: www.conferentiecentrumeindhoven.nl

Gegevens

Datum:
20 februari, 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Conferentiecentrum Eindhoven
Geldropseweg 168a
5613 LN Eindhoven, Nederland
+ Google Maps

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.