De Landing Someren

Logo

Woonvorm voor (jong)volwassenen met autisme

Zelfstandig wonen. Dat willen we allemaal. Het lijkt zo simpel, maar dat is het niet! Sommige mensen hebben extra ondersteuning en zorg nodig. Mensen met autisme zijn zo’n groep.

Daarom heeft een groep ouders in Someren e.o. zich verenigd in de stichting “De Landing” om dat voor hun jongvolwassen kinderen te bereiken: een woning voor zichzelf, maar tegelijkertijd een plek waar ze steun kunnen vinden en waar ze begeleiding krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Kortom, een plek waar ze veilig kunnen “landen” (vandaar de naam: De Landing) en doorgroeien. Een plek waar ze ook merken: ik sta niet alleen, maar hier zijn medebewoners die hetzelfde ervaren als ik. Een plaats, waar ze zichzelf mogen zijn, waar ze begrepen worden en waar ze “thuis” zijn. Niet voor niets hebben we als onderschrift in het logo: ‘wonen met betrokkenheid’.

Het resultaat is een mooi appartementencomplex in Someren waar 14 (jong)volwassenen met autisme kunnen wonen. Er is een gezamenlijke ruimte om elkaar te ontmoeten en samen te eten.

Zie voor meer informatie onze website: www.stichtingdelanding.nl

Copyright © 2023 Regionaal Platform de Sleutel tot Wonen