Oorsprong

logo sleutel-websiteHet ontstaan van het RPSW (voorheen Vereniging De Sleutel)

Voor de ontwikkeling en het welzijn van ieder mens is wonen in een omgeving die geborgenheid en huiselijkheid biedt belangrijk. Voor mensen met een verstandelijke beperking is het zelfs noodzakelijk. Bij het realiseren van zo’n woonomgeving hebben zij ondersteuning nodig. Ondersteuning die zoveel mogelijk rekening houdt met en tegemoetkomt aan hun wensen en mogelijkheden.

Het Regionaal Platform de Sleutel tot Wonen (RPSW) biedt deze ondersteuning door de krachten en kennis van ouders, die ouder- en wooninitiatieven hebben opgezet of willen opzetten, te bundelen. Het platform richt zich in principe op ouders van kinderen met een verstandelijke beperking en mensen met Autisme.

Het RPSW is voortgekomen uit Vereniging De Sleutel die in 1999 ontstaan is uit een initiatief van Egbert Slot. Met hulp van deze vereniging zijn in de afgelopen jaren diverse wooninitiatieven gerealiseerd.

Het RPSW bestaat geheel uit ouders die als vrijwilligers de krachten bundelen voor de realisatie en ondersteuning van ouderinitiatieven in de regio Zuidoost-Brabant (de SRE-regio). Het biedt ouders een ontmoetingsplaats om in contact te komen met andere ouders en hun kind(eren) en om te leren van elkaars kennis en ervaringen en voor onze belangen op te komen.