1. RPSW
  2. /

Bouwen aan een netwerk rondom uw kind

16 augustus 2015

rondom

Bouwen aan een netwerk rondom uw kind

Met als basis het ZorgTestament

Omdat uw kind straks ook het beste verdient!!!

U zoekt naar mogelijkheden om in de toekomst uw ouderrol zo goed mogelijk over te dragen. Waarbij u zelf de basis legt voor de manier waarop mensen taken voor uw kind kunnen gaan doen. Of u heeft als broer/zus de “ouderrol” voor uw verstandelijk beperkte verwant reeds overgenomen en zoekt naar mogelijkheden om uw taak minder zwaar te maken. Met evenzeer als uitgangspunt dat u goed weet wat belangrijk is voor uw broer of zus. Maar ook u realiseert zich dat u het wellicht op termijn niet allemaal alleen kunt bolwerken. Zeker nu het beroep op de familie groter wordt, nu een aantal zaken niet meer vanzelfsprekend door de zorginstelling (door de professionals) kan worden uitgevoerd.

Hoe kan ik anderen op een goede manier bij deze zorg betrekken? Hoe kan ik mijn taken wat beter verdelen? Hoe zorg ik dat de kwaliteit van leven van mijn broer/zus op peil blijft?* * Waar we hierna spreken over de ouderrol, doelen we evenzeer op de rol van een broer/zus waar deze de taken van ouders heeft overgenomen.

Netwerk Rondom werkt in het antwoord op deze vragen met het ZorgTestament als een leidraad, als de uitgebreide gids waarin u als ouder op een duidelijke manier aangeeft welke zaken belangrijk zijn voor uw kind: wat u als ouder essentieel vindt. Bij voorkeur en indien mogelijk samen met uw kind en samen met mensen die reeds betrokken zijn. U geeft mensen handvatten vanuit uw eigen ouderrol zodat zij wat houvast hebben bij vragen die naar voren kunnen komen in de omgang met uw kind. Met een richting die u hebt aangegeven biedt u houvast bij zaken die later spelen en die om doordachte antwoorden vragen.

“ZorgTestament” omdat dit een onderdeel is van uw nalatenschap. Niet statisch, geen blauwdruk die leidt tot starheid. Maar een document waarin u belangrijke zaken voor de toekomst van uw kind vastlegt. “Zorg” omdat het gaat om zorg en welzijn, kwaliteit van leven van uw kind. “Testament” omdat het een document is waaruit aanwijzingen komen voor belangrijke zaken rondom uw kind die u zo goed mogelijk geregeld wilt hebben voor de toekomst, de periode dat u er niet meer zelf bent. Het Zorgtestament bestaat uit 12 zorgvelden en is zowel digitaal als schriftelijk in te vullen en te gebruiken. Dit ingevulde Zorgtestament gaat dienen als hulp, leidraad en richtlijn voor een op te bouwen sociaal netwerk rondom uw kind. Wilt u meer weten over Netwerk Rondom of het ZorgTestament kijk op www. Netwerkrondom.nl

Nu in actie komen

Zaken vastleggen voor de toekomst, betekent NU aan de slag gaan. Leren hoe u het ZorgTestament goed in kunt vullen. Leren hoe dat een basis kan zijn voor het netwerk rondom uw kind. Leren om het sociale netwerk rondom uw kind op te bouwen.

Genieten van wat u meemaakt door anderen mee te nemen op deze reis. Gerustgesteld te worden dat het wel kan: taken overdragen en delen met anderen.

De training omvat vier avonden

We starten op donderdagavond 10 september en per “ZorgTestament” (per persoon waarom het gaat) is het wenselijk om de training vanaf het begin met 2 personen te volgen. De tweede avond is bepaald op donderdagavond 7 oktober, de derde avond is 12 november en we sluiten deze training af op 17 december. Zeker op de derde en vierde avond verzoeken wij de deelnemers om mensen uit het sociale netwerk (of die belangstellend zijn) mee te brengen.

We laten u in de 4 trainingsavonden kennis maken met het ZorgTestament en met het opbouwen van een sociaal netwerk. Daartoe wordt op de avonden zelf actief met elkaar gewerkt en u krijgt ook huiswerk mee.

Wat kost het u

Deze training kost € 200,- per op te bouwen ZorgTestament (€ 50,- per avond voor 2 personen). Uw tijdsinvestering zal zijn de deelname aan de training (4 keer 2,5 uur + reistijd) en de huiswerkopdrachten die u krijgt.

Verder is inbegrepen: Toegang tot het gehele digitale ZorgTestament, een informatiemap waarin u de zorgvelden en andere documentatie kunt bewaren, deelnemerschap van Netwerk Rondom en uiteraard koffie en thee.

Locatie

U bent van harte welkom bij Severinus in de vergaderkamer van ‘t Stafveld (hoofdgebouw) aan de Platanenlaan 28 te Veldhoven.

We starten iedere avond om 19.30 u (inloop vanaf 19.00 u) en ronden af rond 22.00 u. Ervaring leert dat u graag nog even napraat, dat is mogelijk tot 22.30 u.

Inschrijven: info@netwerkrondom.nl onder vermelding van uw naam, adresgegevens en telefoonnummer. (Uiteraard kunt u daar ook terecht voor meer informatie).

Wilt u meer weten over Netwerk Rondom of het ZorgTestament kijk op www.netwerkrondom.nl

Copyright © 2023 Regionaal Platform de Sleutel tot Wonen