Ondersteuning

barley_206983-600x397De start van een nieuw ouderinitiatief vraagt gedegen voorbereiding. Dat duurt soms jaren. Allereerst moet er een groep gelijkgestemde jongeren en ouders gevonden worden. Daarnaast zijn in de plaats waar men wil wonen vaak persoonlijke contacten noodzakelijk met woningcorporaties en de lokale overheid om een geschikte woonvorm te kunnen realiseren. het vinden van de goede combinatie. Ook het vinden van de juiste zorgverlener of begeleidingspartner vraagt een goede voorbereiding. Voor een veelbelovende start is samenwerking en kennisuitwisseling met anderen een belangrijke steun.
RPSW is het platform om ouders van bestaande of startende ouderinitiatieven te ontmoeten.

RPSW verzamelt en bundelt zoveel mogelijk kennis, om meerwaarde en belangenbehartiging te kunnen bieden voor de vele initiatieven die hieruit al zijn voortgekomen. Bij de realisatie van een nieuw wooninitiatief op het gebied van bouw, financiën, zorg en juridische aspecten kan RPSW ondersteuning bieden door kennis te delen, een luisterend oor te bieden en de weg te wijzen. Zowel voor nieuwe initiatieven als voor reeds bestaande, komt het RPSW op voor hun belangen.

RPSW faciliteert dat kennis die opgedaan is door gerealiseerde initiatieven beschikbaar komt voor leden. Het gaat hier bijvoorbeeld over kennis rondom contracten, zorg en begeleiding, financiering, kwaliteit etc.. Specifieke onderwerpen  kunnen tijdens  thema avonden of aparte bijeenkomsten  worden geagendeerd.

Voor personen die  individueel lid zijn en zich oriënteren spelen vaak de volgende vragen:

Heb ik het voor de toekomst wel goed geregeld?

  • Wat is dan de meest geschikte woonsituatie?
  • Is een bestaand ouderinitiatief geschikt of kan ik mij beter aansluiten bij een ouderinitiatief in oprichting
  • Welke initiatieven zijn er en wat zou passen bij mijn kind?
  • Als ik een ouderinitiatief wil oprichten hoe vind ik dan andere ouders die mee willen doen?
  • Wat komt er allemaal bij kijken?
  • Hoe kan ik de continuïteit van zorg regelen als ik het zelf niet meer kan?
  • Wat is er mogelijk en wie kan mij daarbij helpen?

RPSW plaatst zelf geen bewoners in aangesloten ouderinitiatieven. Het werven van bewoners is een taak van ouderinitiatieven zelf. In onze rubriek actueel/oproepen vindt u de ouderinitiatieven die op dit moment een open plek hebben.
Het kan zijn dat uw zoon/dochter niet direct maar op termijn wil gaan wonen in een ouderinitiatief.
Hij/zij kan zich in dat geval melden voor plaatsing op de wachtlijst van het desbetreffende ouderinitiatief. Ieder ouderinitiatief bepaalt zelf de toelating en de voorwaarden. Deze staan meestal op hun website.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.