1. RPSW
  2. /

Hoe voer ik een keukentafelgesprek

10 januari 2019

SAMEN

Samen sterk in doen, samen sterk in verbinden

Uitnodiging cursus ‘een keukentafelgesprek voeren’

Hebt u wel eens gehoord van ‘het keukentafelgesprek’? Als iemand hulp bij het dagelijks leven nodig heeft, moet de gemeente daarvoor zorgen. Dat staat in de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Wmo. Welke hulp precies wordt gegeven, wordt afgesproken in een ‘keukentafelgesprek’; een gesprek dat een medewerker van de gemeente houdt met iemand die hulp nodig heeft. Daarom is een goede voorbereiding op dit gesprek erg belangrijk. Hiervoor is een cursus ontwikkeld door het Platform VG Haaglanden. Deze wordt u nu ook aangeboden door het Platform VG Zuidoost Brabant.

Voor wie? De cursus is voor mensen die zelf zo’n keukentafelgesprek krijgen of willen aanvragen. Maar ook voor hen die daarbij willen helpen: hun ouders of anderen. Bereid je je graag goed voor op zo’n gesprek? Dan ben je van harte welkom; óók om je vader, moeder of begeleider mee te nemen. Ben je vader of moeder van iemand met een beperking; dan ben je ook van harte welkom. Wil je je zoon of dochter meenemen? Vooral doen! Kom je liever alleen? Ook dat kan!

Hoe ziet de cursus eruit? De cursus duurt twee avonden van zes uur tot negen uur. Hij wordt gegeven door ervaren trainers, die ook persoonlijk weten hoe belangrijk goede hulp is. De eerste avond gaat over het bepalen van de hulp die iemand nodig heeft. Hiervoor gebruiken we een werkboek dat speciaal voor deze training is gemaakt. De tweede avond komt de praktijk aan de orde: hoe gaat zo’n keukentafelgesprek, en houd je vast aan wat je samen hebt bepaald dat nodig is?

En dan?  Na de cursus weet je beter hoe zo’n gesprek gaat en weet je ook hoe je het beste duidelijk kunt maken welke hulp er nodig is.

De cursus kost niets. Voor een broodje en soep wordt gezorgd.  De cursus wordt gegeven op maandag 21 en maandag 28 januari 2019. Adres: Eindhoven, Beemdstraat 1. Voor opgave of wanneer u mee informatie wenst, stuurt u een mailtje naar:secretariaat@platformvgzuidoostbrabant.nl  Bellen kan natuurlijk ook: 040- 845 86 02 (maandag en donderdag 9.00 uur – 13.00 uur).

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met Joop van Rossem, Platform Haaglanden: 06-29040029.

Omdat het aantal deelnemers aan de training beperkt is, wordt deelname op volgorde van aanmelding bepaald. Meldt u dus snel aan!


                    Platform Haaglanden

Copyright © 2023 Regionaal Platform de Sleutel tot Wonen